Tip’s om je CV nog beter te maken

Een cv (curriculum vitae) is bedoeld om een werkgever te laten zien wat je vaardigheden zijn, wat voor voor opleidingen je hebt gedaan en wat je werkervaring is. Het grootste gedeelte van de werkgevers bepaald bij het zien van je cv of ze je willen uitnodigen of niet. Het is daarom ook belangrijk dat je cv er netjes en overzichtelijk uitziet.

Wij hebben een aantal tips opgeschreven om je cv nog beter te maken.

Neem de tijd
Neem de tijd om je cv te schrijven. Het is het beste om ergens alleen te gaan zitten in een rustige omgeving. Zo kun je beter nadenken over jezelf. Zorg er voor dat je niet afgeleid wordt door omgevingsgeluiden van radio/tv.

Voorkom spelfouten
Spelfouten worden door de meeste werkgevers direct afgestraft. Het is daarom ook ontzettend belangrijk dat je een cv maar ook een motivatiebrief verstuurd zonder spelfouten. Bij een spelfout zal een werkgever sneller een cv afkeuren. Laat als je het niet zeker weet je CV controleren door een taalkundige.

Niet te ingewikkeld
Werkgevers krijgen soms veel sollicitaties binnen voor maar één functie (meer dan 100). Dat betekend dat ze alle CV’S moeten doorlezen. Door een cv simpel en overzichtelijk te houden is het voor een werkgever makkelijker om een cv door te lezen.

Vertrouw in jezelf
Als je zelfverzekerd bent schrijf je positiever. Je schrijft daarom niet: “ik kan opzich wel goed tegen werkdruk” maar “Ik ben stressbestendig”. Schrijf dus niet onzeker of negatief over jezelf.

Positieve eigenschappen
Benoem in je cv alleen je goede eigenschappen, het is namelijk de bedoeling dat een werkgever dit weet. Als je naast positieve ook negatieve punten benoemt zal dat meer afwegen dan je positieve eigenschappen.

Netjes en actief schrijven
Een werkgever leest het liefst een brief die zo actief mogelijk is geschreven. Dus bijvoorbeeld ”ik heb gewerkt in…”. verander je in ‘ik werkte in…”. Het gebruiken van afkortingen wordt ook afgeraden! Schrijf altijd voluit, dat leest het lekkerste voor iedereen. Gebruik dus geen afkortingen zoals e.v.t, enz en etc. Schrijf ook altijd in beschaafd Nederlands. Zo voorkom je dat een werkgever woorden niet goed begrijpt.

Opvallen
Laat je cv opvallen. De meeste cv’s lijken op elkaar qua layout en indeling. Probeer hier een van af te wijken maar overdrijf dit natuurlijk niet want het moet altijd prettig zijn om te lezen.

Veel succes met het maken van je CV, wees uniek en blink uit.

solliciteren

Geef een reactie